no to polmot poszedł ostro po bandzie wczoraj wieczorem przypadkiem natknołem się na kolejny ich salon niestety zapomnialem ulicy ale w okolicy wolumenu za bielanach
Stukanie przy skręcaniu
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Bart
Stukanie przy skręcaniu
Witam
Starałem się przeszukać forum znalazłem podobne tematy ,lecz ciut inne objawy.
Czy możecie mi pomóc zdiagnozować dziwne odgłosy pojawiają się one gdy mocno skręce kołami w lewą trone i daje dosyć dużo gazu. Jest to takie stukanie jak by coś nie wytrzymywało. Jezeli puszcze auto na luzie stukania praktycznie nie ma lub jest bardzo rzadko.
Około 50 tys km temu wymieniałem całe zawieszenie z przodu i z tyłu wiec nie podejrzewam by to było cos tam.
Łożysko w tym kole było wymienieane około 80 tys temu, poza tym ostatnio wymieniałem łożysko w prawym kole i to był zupełnie inny objaw i odgłosy.
Dzis przejechałem okolo 400 km trase i praktycznie wszystkie zakręty brałem na luzie by czasem gdzieś nie stanać.
Czy to może byc coś związane z ukłądem różnicowym?
Będe za niedługo wymieniał sprzegło, czy to moze miec cos z tym wspolnego
-
ja w passacie mialem podobna dolegliwosc podczas skretu w lewo
auto mocno stukalo
na poczatku raczej nic z teym nie robilem (autko bylo do jezdzenia nikt sie nie przejmowal nim)
i podczas wyjezdzania z garazu podczas skretu w lewo przegub sie odlaczyl i auto starcilo naped
w sumie musialem wymienic przegub i po klopocie :wink:
Komentarz
-
-
na bank przegub, w tico bylo to samo - trza wymienic,
a tak przy okazji to ile kosztuje przegub do octavii? do tico wloski zamiennik kosztowal mnie 150zlPlanujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
Bart
Moj przebieg ponad 260 tys
W zwiazku z tym ze to bedzie przegub, czy nalezy wymienic po obydwu stronach?? Czy ktos moze mi podeslac Numery czesci z Etki?
Sam mam etosa lecz za bardzo nie wiem ,ktore to dokladnie.
Przebywam obecenie w Czechach i bede tu przez miesiac wiec moge miec problem wytlumayczy o co co dokladnie mi chdozi w sklepie, a tak sobie konkretnie zamowie
Komentarz
Komentarz